Ny Sør Afrika 50 Rand 2022 BIG FIVE ELEPHANT 1 OZ  GULL BU I KAPSEL Vis større

Sør Afrika 50 Rand 2022 BIG FIVE ELEPHANT 1 OZ GULL BU I KAPSEL

1815

Nytt produkt

Kvalitet: BU i kapsel 

Flere detaljer

2 Produkter

Advarsel: Siste vare på lager!

20 200,00 kr

Mer informasjon

1 oz gullmynt! 

  • 1 oz gull
  • Kvaliteten er BU
  • Dette er 1. utgave i Big Five serien
  • 99,99 % gull

Hvert femte år introduseres et annet dyr av den populære «Big Five» i den nye bullion-serien, som starter med Elephant i 2022. Den nye motivelefanten utstedes dermed innen de neste fem årene med samme motiv og skiftende årstall. Etterfulgt av løven, neshornet, leoparden og til slutt bøffelen, også i en 5-års rytme. The Big Five-mynter av South African Mint er blant de mest ettertraktede utgivelsene i verden. Med ankomsten av den første Big Five gullmynten, fortsetter suksesshistorien til en ettertraktet klassiker. Seriens slående motiver fanger nok en gang Sør-Afrikas imponerende dyreliv. Dyrene kjent som "de fem store" - elefant - løve - bøffel - neshorn - leopard - regnes som emblemer og ambassadører for dette kulturelt rike landet og representerer den afrikanske faunaen.

Motivet til 1 oz gullmynten viser et detaljert nærbilde av hodet til en voksen elefant. Inskripsjonene "SOUTH AFRICA", "BIG FIVE 2022" og det sørafrikanske våpenskjoldet er også en del av designet.

Baksiden viser to halvdeler av en elefants hode. Å plassere to av disse myntene ved siden av hverandre gir et fullstendig nærbilde av en elefant. Når flere av disse myntene er plassert ved siden av hverandre, dukker det opp en hel flokk med elefanter. I midten vises betegnelsen "FIFTI RAND", vekten "1OZ" og finheten "Au 999.9".

Den afrikanske elefanten (Loxodonta africana) er sannsynligvis den største og mest imponerende representanten for den afrikanske dyreverdenen, som generelt står som et symbol på makt og styrke. Den "milde giganten" er preget av sin utmerkede hukommelse og en svært uttalt sosial oppførsel. I naturen kan elefanten leve opptil 60 år – men den dag i dag er trusselen fra krypskyttere fortsatt stor. 

Mynten er i usirkulert kvalitet og leveres i kapsel

Omtaler

Ingen kundeanmeldelser enda.

Skriv en omtale

Sør Afrika 50 Rand 2022 BIG FIVE ELEPHANT 1 OZ  GULL BU I KAPSEL

Sør Afrika 50 Rand 2022 BIG FIVE ELEPHANT 1 OZ GULL BU I KAPSEL

Kvalitet: BU i kapsel